Druk, druk, druk

0
1741

Ik heb het druk, tuuttuuttuuttuut. Met rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan (vrij naar het onovertroffen lied van Herman van Veen). Nu ben ik best een goede planner, maar deze vloedgolf is zelfs voor mij amper te managen. Deadline, blijft nog steeds deadline waar het mijn klanten aan gaat,  de pakketjes van mijn webwinkel worden nog steeds op tijd verstuurd, maar het heeft wel als consequentie dat er iets anders bij inschiet. En meestal ben ik dat.

Eigenlijk stond ik daar nooit zo bij stil. Als ik een vrije (mid)dag had gepland en er kwam iets onverwachts tussen dan was er gewoon geen vrije (mid)dag. En ik hanteer nu eenmaal het credo: ‘Als je van je hobby je beroep maakt, hoef je nooit meer te werken’. Er is toch niets mooiers dan doen wat je graag doet en daar ook nog je brood mee verdienen? Maar…er is natuurlijk altijd een maar, daarin schuilt wel een gevaar. Leuk ‘werk’ geeft enorm veel energie waardoor de signalen die je lichaam afgeeft als je te hard van stapel loopt, verdrinken in de constante adrenalinestoten.

En als vrouw kun je toch ook alles. Je bent een goede moeder, een begripvolle partner, een professionele, werkende vrouw met een goede baan of (in mijn geval) twee bedrijven, een fijne vriendin en uiteraard doe je ook nog vrijwilligerswerk. Mijn nicht zei wel eens tegen mij: ‘Als ik op LinkedIn lees, waar je allemaal mee bezig bent, dan word ik al moe, laat staan als ik het ook nog eens allemaal zou moeten doen’. Dat was in de tijd dat ik tijd nam om mijn status op LinkedIn te updaten. Op Twitter mijn mondje te roeren en op Facebook te vertellen waar ik mee bezig was.

Maar er komt een dag, dat ook ‘WonderWomen’ (en dit is sterk ironische bedoeld) hun grens bereiken. En het is de kunst om die dag voor te zijn en te blijven. Ik denderde in volle vaart op die grens af. Of misschien had ik hem al bereikt. De subtiele signalen van mijn lichaam werden steeds luider. Eigenlijk hoorde ik ze zelf niet eens. Dat deed een ander.

Ik had het druk dus ik deed een workshop Timemanagement. Eigenlijk met de bedoeling om te leren hoe ik nog meer uit mijn dag zou kunnen halen. 24 uur is toch rekbaar. Ik werd keihard met mijn neus op de feiten geduwd. ‘Wat ben je hard voor jezelf’ zei  de workshopleidster. ‘Jij moet zo veel van jezelf. Dat gaat zeer doen.’  Waarop ik stoer antwoordde dat het geen kwestie van moeten was, maar van willen. ‘Je maakt het jezelf onnodig moeilijk en daardoor houd je je groei tegen’, was haar reactie. Bam, dat trof doel. En nog eens Bam. Opeens zag ik in waar ik mee bezig was.

Een dag hoeft geen 48 uur te hebben. Met een ander perspectief op werk en vrije tijd, kun je alles voor elkaar krijgen én jezelf niet vergeten. Daar ben ik nu mee bezig. Stapje voor stapje. Wat een mooie gewaarwording en wat heb ik genoten van die krant, vanochtend…

©Mariel van den Donk

DELEN
Vorig artikelVerlies nooit je zelfstandigheid!
Volgend artikelDe grenzeloze generatie
Joost verbindt in zijn profiel de vier O's - Ondernemer - Onderwijs - Onderzoek - Overheid Ervaring: Joost heeft veel ervaring in publiek-private setting. Hij verbindt innovatie en onderzoek in bedrijven met vernieuwing in onderwijs en opleiding. Zijn belangstelling gaat uit naar twee onderwerpen: 'Organizational alignment', werkt een organisatie van visie tot uitvoering aan dezelfde resultaten. Het tweede onderwerp is hier nauw aan verbonden: 'performance management' krijgen mensen de ruimte om het beste uit zichzelf te halen voor de organisatie en de klant. Doel: Alles leren en weten wat er te leren en te weten is over besturing van organisaties. Persoonlijkheid: Joost is resultaatgericht, een professionele doener, hij gaat voor resultaten en een goed rendement. Door zijn focus op de behoefte van de klant verbindt hij zich met alle stakeholders om te komen tot de beste win-win. Joost doet zijn werk met gevoel voor humor en ruimte voor ontspanning en werkplezier. Specialiteiten: - Helicopter view - Visie/missie, onderzoek naar bestaansrecht en levensvatbaarheid. - Strategievorming en planning met als doel organizational alignment. - Performance management, het gebruik van kennismanagement en HRM in werkprocessen. - Organisatieverandering, door innovatie nieuwe technologie naar binnen halen. - Systematisch, creatief en flexibel te werk gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here